Jagttegnsudvalget​

Starten på jagttegnskurset forløb planmæssigt den 2. december. Selve kursusforløbet ligger også fast, men fra den 1. dag ændrede Coronaen måden jeg skal undervise på. Vi startede med 18 elever. 1. hold kom kl. 16,00 til 18,45, 2. hold til normaltid 19,00 til 21,45.
Alle elever er utrolig smidige, og efter en del samtaler, mails og SMS, kom de to hold i gang. . Den følgende onsdag forløb på samme måde, og vi holdt jule- og Nytårsferie.

Eleverne var alle forberedt på, at der fra Nytår kunne blive tale om undervisning over nettet.​Så det var jo bare at gå i gang. Det har, på trods af den planløse afvikling, været en fornøjelse at stå for dette kursus. Ikke alene er eleverne meget smidige, den siddende bestyrelse med den konstituerede formand i spidsen, har givet mig frie hænder til at ”tildanne” undervisningen efter de øjeblikkelige retningslinjer.

Der er 19 elever nu. Hvordan de alle skal undervises når vi må være fysisk sammen, må jeg tage stilling til, når jeg kender betingelserne. Der er ikke flere bogstaver i alfabetet, så jeg kan navngive de reviderede planer for forløbet. Undervisningen ligger fast, Naturstyrelsen og politiet har ændret en del på love og Bekendtgørelserne. - En halvautomatisk riffel til jagt, må nu indeholde 3 patroner. Læs selv: ”Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om våben og ammunition m.v.”​Det er den 3 ændring af våbenbekendtgørelsen fra i sommer.​Canadagåsen er nu invasiv, det er sortsvanen til gængæld ikke længere. Og så er der 30 til 40 lignende vigtige ting. ​

Naturstyrelsen forventer i skrivende stund, at jagtprøverne starter planmæssigt medio april. Holder det stik, vil eleverne være klar til den tid. Tiden er med de der kan tage hurtige beslutninger og er omstillingsparate, som det jo hedder. Vi oplevede det sidste år. De der var på toppen, når der var plads ved en jagtprøve, kom op, men indrømmet, det er ikke muligt at holde den standard, der skal til at bestå jagtprøven, igennem flere uger. Vi var 4 gange på skydebanen, 14 gange ekstra var jeg klar med afstandsbedømmelse og det praktiske forløb ved jagtprøven. Løbende stod jeg klar med teori over nettet, mail, SMS og telefon. En elev fik de sidste råd i telefonen på vej i bil til jagtprøven.
​Alle vil være forberedt og klar til jagtprøven, når tid og sted passer ind.

Arnold


Stilling Jagtforening​

Teglgraven 1

8660 Skanderborg

E-mail: stillingjagtforening@gmail.com

Telefon: 23719951